Vælg en side

Om psykoterapeut MPF og kropsterapeut Anni Thybo

Min baggrund

Jeg har tidligere arbejdet med it-udvikling – heraf 10 år som freelance konsulent. I den egenskab, har jeg arbejdet sammen med mange forskellige mennesker i mange forskellige sammenhænge, og jeg har altid set med stor forundring og interesse på de dynamikker, der udspiller sig mellem mennesker.

Derfor har jeg også studeret en del psykologi sideløbende med mit it-arbejde. Det førte til en masterclass i psykologi i 2014 og efter et par års tilløb, gik jeg i gang med den 4-årige deltids-uddannelse til Emotionsfokuseret psykoterapeut, for at arbejde med psykologien i praksis.

I foråret 2018, måtte jeg sygemelde mig på mit it-job pga. en stress-reaktion, hvor jeg havde ondt i hele min krop og knap kunne stå ud af sengen. Jeg oplevede, at psykoterapien ikke kunne hjælpe mig, da jeg knap kunne huske, hvad jeg selv hed og ordene forsvandt.

Så jeg gik til en kropsterapeut, der fik min krops alarmberedskab dæmpet lidt, så jeg kunne lære, at fungere nogenlunde normalt igen. Det var en livgivende proces, og her oplevede jeg, hvor klog vores krop er, og hvor meget krop og psyke indvirker på hinanden.

Efter en længere pause på lavt blus, hvor det langsomt gik op for mig, hvad min krop havde forsøgt at fortælle mig i årevis, tog jeg så beslutningen og sagde mit it-job op, for at gå i gang med kropsterapeut-uddannelsen.

Jeg har selv haft rigtig meget glæde af både psykoterapi og kropsterapi i forskellige livskriser, og da jeg selv er ret skeptisk overfor forskellige alternative behandlingsformer, bruger jeg kun metoder og teknikker, som jeg har mærket på egen krop og psyke, og som jeg kan stå inde for.

Ordet ‘terapeut’ kan oversættes til ‘guide i en helende proces’. Og det er dét, jeg gerne vil være. En guide, der møder dig lige præcis som den du er, og nænsomt guider dig der hen, hvor du gerne vil være.

Jeg deltager løbende i kurser og supervision og går selv i terapi, for at blive endnu skarpere på, hvordan jeg kan være den bedste guide for dig.

Medlem af Dansk Psykoterapeut Forening

Relevante uddannelser/kurser

  • Masterclass i psykologi 2014
  • 4-årig psykoterapeut uddannelse på EFT-instituttet 2016 – 2020
  • Sundhedsfaglig grunduddannelse 2018 – 2019
  • 1-årig kropsterapeut uddannelse på TOTUM-skolen 2018 – 2019
  • Kranio Sakrale teknikker 2019
  • Somatisk tilknytning 2020

Andre aktiviteter

  • Frivillig psykoterapeut i TUBA, som hjælper unge fra misbrugsfamilier
  • Bestyrelsesmedlem i Bedre Psykiatri lokalforening
  • Kontaktperson for døvblinde igennem CFD

Privatlivspolitik

Her kan du læse om min tavshedspligt og hvordan jeg beskytter dit privatliv